Virti makaronus, kad jie nesuliptų
Makaronai yra vienas iš populiariausių ir lengviausių patiekalų, kurie gali būti pagaminti per kelias minutes. Tačiau, kadangi makaronai yra tokie paprasti, daugelis žmonių net nežino, kaip juos tinkamai virti. Šiame straipsnyje rasite patarimų, kaip virti makaronus, kad jie būtų skanūs ir nesuliptų.
Makaronų gaminimo laikas priklauso nuo jų rūšies ir dydžio. Dauguma makaronų pakuočių turi nurodytą gaminimo laiką ant pakuotės. Tačiau, jei nesate tikri, kiek laiko reikia virti savo makaronus, rekomenduojame laikytis šių patarimų:
Makaronų virtimo patarimai
Makaronų patiekimo patarimai
Patiekite makaronus su mėgstamu padažu". Yra daugybė skirtingų padažų, kuriuos galima patiekti su makaronais, priklausomai nuo jūsų skonio pomėgių. Štai keletas populiarių padažų variantų:
Yra daug įvairių rūšių sūrio, kurį galima naudoti makaronų skoniui pagerinti. Štai keletas populiarių sūrio variantų:
Štai keletas salotų ir duonos variantų, su kuriais makaronai bus skanūs
- Įdėkite 330 gramų mėgstamų makaronų.
- 450 g šviežių arba atšildytų krevečių
- 250 mililitrų riebios grietinėlės (35 % riebumo)
- 240 mililitrų konservuotų pomidorų (susmulkintų be odelės + 3 šaukštai)
- 125 mililitrų baltojo vyno (arba sultinio)
- 1 nedidelis svogūnas
- 3 šaukštai sviesto
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas petražolių (susmulkintų)
- 2 skiltelės česnako
1. Makaronus išvirkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus, atidėkite į šalį.
2. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir 1 šaukštą sviesto. Sudėkite krevetes ir kepkite kelias minutes, kol jos taps rožinės spalvos.
3. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną ir česnaką. Kitoje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite, kol svogūnas suminkštės. Supilkite vyną, išmaišykite. Virkite kelias minutes, kol vyno sumažės perpus. Sudėkite smulkintus pomidorus, konservuotus pomidorus ir grietinėlę. Gerai išmaišykite ir virkite kelias minutes.
4. Pagal skonį padažą pagardinkite druska, pipirais ir džiovintais bazilikais. Įdėkite smulkintų petražolių. Į padažą sudėkite krevetes ir išmaišykite.
5. Į padažą sudėkite išvirtus makaronus ir viską išmaišykite. Patiekite karštą.
Mėgaukitės savo patiekalu!
Ingredientai:
- 56 g makaronų
- 150 g vištienos krūtinėlės
- 200 ml riebios grietinėlės
- 1 svogūnas
- 1 ryšulėlis šviežių bazilikų
- 200 g parmezano sūrio
- Vištienos prieskoniai
- Druska
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pagardinkite vištienos prieskoniais. Kepkite vištieną keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.
3. Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Kitoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepkite svogūną, kol suminkštės. Sudėkite grietinėlę, bazilikus ir tarkuotą parmezano sūrį. Viską sumaišykite ir kelias minutes pavirkite.
4. Į padažą sudėkite išvirtus makaronus ir viską sumaišykite. Patiekite karštą.
Ingredientai:
- Reikės: 200 g ryžių makaronų
- 400 g jautienos
- Druska ir pipirai
- 1/2 kopūsto
- 1 morkos
- Saujelė sniego žirnelių
- Saujelė žaliųjų svogūnų
- 3 česnako skiltelės
- 3 cm imbiero šaknies
- Šviežių kalendrų, bazilikų, sezamo sėklų (patiekti)
Padažui:
- 1 / 2 puodelio sojų padažo
- 4 šaukštai rudojo cukraus
- 1/4 puodelio vandens
- Čili dribsnių
1. Jautieną supjaustykite plonomis juostelėmis. Kopūstą ir morką supjaustykite plonomis juostelėmis. Susmulkinkite česnaką ir imbierą.2. Sumaišykite visus padažo ingredientus.
3. Ryžių makaronus išvirkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus.
4. Didelėje keptuvėje ant didelės ugnies įpilkite šaukštą aliejaus ir kepkite jautieną, kol paruduos. Pagardinkite druska ir pipirais. Išimkite jautieną iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
5. Į tą pačią keptuvę įpilkite dar vieną šaukštą aliejaus ir kepkite kopūstus, morkas, sniego žirnelius, žaliuosius svogūnus, česnakus ir imbierą, kol daržovės suminkštės.
6. Į keptuvę sudėkite išvirtus ryžių makaronus ir padažą. Viską sumaišykite ir virkite kelias minutes, kol padažas sutirštės ir padengs makaronus.
7. Į keptuvę vėl sudėkite jautieną ir viską išmaišykite.
8. Patiekite karštus su šviežiomis kalendromis, bazilikais ir sezamo sėklomis.Mėgaukitės savo patiekalu!
Makaronai yra lengvas ir skanus patiekalas, kuris gali būti pagamintas per kelias minutes. Tinkamai virti makaronai yra skanūs ir nesulipta. Tikiuosi, kad šie patarimai padės jums pasiekti norimą rezultatą. Skanaus!
- **Spagečiai**: Tai ilgi, ploni makaronai, kuriuos geriausia patiekti su pomidorų padažais. Verdame 8-12 minučių pasūdytame verdančiame vandenyje.
- **Fettuccine**: Tai plokšti, platūs makaronai, kuriuos geriausia patiekti su kreminiais padažais. Virkite 8-12 minučių verdančiame pasūdytame vandenyje.
- **Penne**: Vamzdelio formos makaronai, kuriuos geriausia patiekti su tirštais padažais. Virkite 8-12 minučių verdančiame pasūdytame vandenyje.
- **Linguine**: Linguina: ilgi, ploni makaronai, kuriuos geriausia patiekti su jūros gėrybių arba pesto padažais. Virkite 8-12 minučių verdančiame pasūdytame vandenyje.
- **Rigatoni**: Vamzdžio formos makaronai, kuriuos geriausia patiekti su mėsos arba pomidorų padažais. Virkite 8-12 minučių verdančiame pasūdytame vandenyje.
- **Farfalle**: Tai taurelės formos makaronai, kuriuos geriausia patiekti su lengvais padažais. Virkite 8-12 minučių verdančiame pasūdytame vandenyje.
- **Lasagna**: Tai plokšti, platūs makaronai, kurie geriausiai tinka sluoksniuotiems patiekalams. Virkite 8-12 minučių verdančiame pasūdytame vandenyje.
- **Pappardelle**: Pappardella: pailgi, platūs makaronai, kuriuos geriausia patiekti su sotiais mėsos padažais. Virkite 8-12 minučių verdančiame pasūdytame vandenyje.
Nepamirškite į verdantį vandenį įberti druskos prieš įdėdami makaronus. Bendroji taisyklė - vienam kilogramui makaronų sunaudoti 4-6 litrus vandens ir virti makaronus tol, kol jie bus al dente, t. y. išvirę, bet dar kieti. Kai makaronai išvirs, nusausinkite juos ir sumaišykite su mėgstamu padažu. Mėgaukitės!.