Penki nepakartojami patiekalai, kurie nustebins jūsų šeimą ir draugus
Ar ieškote naujų idėjų, ką paruošti savo šeimai ar draugų susibūrimui? Turime penkis nepakartojamus patiekalus, kurie ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiami. Šie receptai taps jūsų mėgstamais, todėl pradėkime nuo pirmojo!
Mėgstamas visų šeimos narių, šis kaserolis yra pilnas baltymų ir skaidulų. Tiesiog sumaišykite kumpį, brokolius, ryžius ir sūrį, tada kepkite iki aukso spalvos. Tai puikus būdas padaryti maistingą ir skanų patiekalą per trumpą laiką.
Ingredientai:
* 2 puodeliai virtos kumpio, smulkiai supjaustytos
* 3 puodeliai brokolių gėlių
* 1 puodelis grietinėlės sūrio
* 2 puodeliai tarkuoto sūrio
* 1 puodelis grietinėlės
* Druska ir pipirai pagal skonį
Instrukcijos:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.
Dideliame inde sumaišykite kumpį, brokolius, ryžius ir pusę sūrio.
pilkite grietinėlės ir pagardinkite druska bei pipirais.
Perkelkite mišinį į kaserolę ir apibarstykite likusiu sūriu ant viršaus.
Kepkite maždaug 30 minučių, arba kol sūris taps auksinio atspalvio ir burbuliuojantis.
2. Krevetės su česnaku ir citrinomis
Šis patiekalas yra tikras gurmanų džiaugsmas, bet jį paruošti galima vos per 15 minučių! Pakepkite krevetes su česnaku, citrinų sultimis ir žolelėmis. Tiekiamas su šviežia baguette, tai yra puikus užkandis arba pietų patiekalas.
Ingredientai:
* 500g išvalytų krevetčių
* 3 skiltelės česnako, smulkiai sutarkuoto
* Sultys iš vienos citrinos
*Gausus šaukštas šviežių žolelių (Krapų ar bazilikų)
* Gausus šaukštas šviežių žolelių (Krapų ar bazilikų)
* Druska ir pipirai pagal skonį
Instrukcijos:
Sviestą įkaitinkite didelėje keptuvėje vidutinėje ugnyje.
Įdėkite česnaką ir kepkite kol jis išskleis aromatą. apie 1min
Įdėkite krevetes ir kepkite kol jos pasidarys rožinės, maždaug 2-3 minutes iš kekvienos pusės.
Įpilkite citrinų sultis ir pagardinkite druska bei pipirais.
Įmaišykite žoleles ir kepkite dar vieną minutę.
Pateikite su šviežia baguete.
3. Avokado ir pomidorų salotos su balzamiko padažu
Šviežios ir gaivios, šios salotos yra puikus priedas bet kuriam patiekalui. Sudėtyje yra brandžių pomidorų, kreminio avokado ir balzamiko acto padažo, kuris prideda saldumo ir rūgštelėjimo. Tai yra sveika ir skani alternatyva įprastoms salotoms.
Ingredientai:
* 2 brandūs avokadai, supjaustyti griežinėliais
* 3 brandūs pomidorai, supjaustyti griežinėliais
* 1/4 puodelio balzamiko acto
* 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
* Druska ir pipirai pagal skonį
Instrukcijos:
Avokado ir pomidorų griežinėlius sudėkite ant lėkštės.
Mažame inde sumaišykite balzamiko actą, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus.
Salotoas užpilkite padažu
Skanaukite iš karto.
4. Avinžirniai su morkomis ir špinatais
Šis vegetariškas patiekalas yra kupinas maistinių medžiagų ir skonio. Pupelės, morkos, špinatai ir prieskoniai yra sudedamos į puodą ir troškinamos iki brandumo. Šis patiekalas yra puikus būdas įtraukti daugiau daržovių į savo mitybą.
Ingredientai:
* 1 skardinė Avinžirnių, nuplauti ir nukošti
* 2 morkos, supjaustytos
* 2 puodeliai špinatų
* 1 svogūnas, supjaustytas
* 2 skiltelės česnako, smulkiai sutarkuotos
* 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
* Druska ir pipirai pagal skonį
Instrukcijos:
Alyvuogių aliejų įkaitinkite dideliame puode vidutinėje kaitroje. žemesnėje temperatūroje nei 180 laipsnių
Įdėkite svogūną ir česnaką ir kepkite, kol jie pagels.
Įdėkite morkas ir kepkite dar keletą minučių.
Įmaišykite Avinžirnius ir špinatus, pagardinkite druska ir pipirais.
Uždenkite puodą ir leiskite daržovėms troškintis, kol jos pasidarys minkštos.
Patiekite karštą.
5. Medaus ir garstyčių glazūruota vištiena
Galime garantuoti, kad šis vištienos patiekalas taps jūsų mėgstamiausiu. Sultinga vištiena, padengta saldžiu ir kartaus medaus bei garstyčių glazūros deriniu, yra tobulas patiekalas bet kokiam vakarienei. Kepkite orkaitėje ir tiekite su šviežiomis daržovėmis arba ryžiais.
Ingredientai:
*4 vištienos krūtinėlės
*1/4 puodelio medaus
*1/4 puodelio Dijon garstyčių
*1 šaukštas lydito sviesto
*Druska ir pipirai pagal skonį
Instrukcijos:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus.
Mažame inde sumaišykite medų, garstyčias, Lyditą sviestą, druską ir pipirus.
Vištienos krūtinėles sudėkite į kepimo indą ir užpilkite glazūra.
Kepkite maždaug 30-35 minutes, arba kol vištiena bus visiškai iškepusi. Patiekite su šviežiomis daržovėmis ar ryžiais.
Šie penki patiekalai yra puikus būdas praturtinti savo virtuvę naujomis skonių paletėmis. Jie lengvai paruošiami, todėl tinka tiek šeimos pietums, tiek draugų susibūrimui. Neabejojame, kad šie receptai taps jūsų mėgstamiausiais, todėl laukiame jūsų atsiliepimų!
Mėgaujatės mūsų maisto istorijomis? 📚 Pasinerkite į virtuvę kartu su mumis 🎬"Youtube kanale"! 🎬 🍳 Prenumeruokite " Mūsų skanius kąsnelius", kad gautumėte burnoje tirpstančius vaizdo įrašus, maisto gaminimo patarimus ir gurmaniškas pramogas. Paįvairinkite savo kulinarinę kelionę žiupsneliu vizualinio malonumo! 🎬🌮"