Jei ieškote skanaus ir maistingo patiekalo, kurį būtų galima paruošti akimirksniu, ieškokite tik greitų salotų!
Salotos yra vienas iš sveikiausių variantų ir jas paruošti niekada netrunka ilgai. Šiame straipsnyje pateiksime keletą skanių receptų, kuriuos galima paruošti vos per kelias minutes.
Naudodami greitus salotų receptus savo lėkštėje gausite šviežią ir skanų patiekalą.
Ieškote naujų idėjų šeimos vakarienei ar šventiniam stalui.
Virtuvė yra vieta, kurioje praleidžiame labai daug laiko. Jei ieškote kūrybingų ir įdomių būdų, kaip pagardinti kitą šeimos vakarienę ar šventinį stalą, galimybių yra begalė.
Pabandykite eksperimentuoti su naujais skoniais, į patiekalus įtraukdami daugybę šviežių žolelių, vaisių ir daržovių. Jei norite įdomiai pakeisti tradicinį patiekalą, pasvarstykite apie daržovių mišrainę su įvairiomis paprikomis, svogūnais, morkomis ir grybais.
Salotos gali būti puikūs patiekalai, kurie paįvairina atsibodusius bulvių bei mėsos patiekalus. Taip pat labai svarbu patiekalus pateikti; pagalvokite apie patiekalų patiekimą spalvinguose dubenėliuose ar lėkštėse, kurie išsiskirtų ant stalo.
Jei turite mažai laiko, bet vis tiek norite ko nors įspūdingo, nepamirškite pasinaudoti iš anksto paruoštais produktais iš vietinės maisto prekių parduotuvės.
Šiek tiek pagalvoję ir suplanavę iš anksto, galite sukurti tobulą šeimos vakarienę ar šventinį stalą!
Naujausi receptai visada yra puikus būdas paįvairinti maisto gaminimo rutiną. Nesvarbu, ar ieškote naujo unikalaus patiekalo, ar išbandytos klasikos, naujausių receptų galite rasti internete.
Galima rasti receptų iš viso pasaulio, visų virtuvių ir įvairiausių ingredientų. Jei jaučiatės drąsūs, išbandykite ką nors visiškai kitokio - nuo veganiškų patiekalų iki tarptautinių skonių.
Jei mėgstate tradicinius patiekalus, jų taip pat gausu! Turėdami tiek daug galimybių, tikrai rasite tai, kas atitinka jūsų skonį ir įgūdžių lygį. Pagal naujausius receptus valgyti bus įdomu ir skanu!
Tad mėgstantiems pasigaminti maisto patiems, pristatau mūsų šešis puikius receptus!
Šis avokadų ir pomidorų salotų receptas puikiai tinka prie bet kokio patiekalo. Kreminiai avokadai, sultingi pomidorai ir kvapnios žolelės sukuria gardų garnyrą, kuris tikrai patiks.
Šias salotas paprasta pagaminti, todėl jas paruošite akimirksniu. Pirmiausia dideliame dubenyje sumaišykite pjaustytus pomidorus, kubeliais pjaustytus avokadus, smulkintą česnaką ir šviežias žoleles, pavyzdžiui, petražoles arba bazilikus.
Apšlakstykite tyru alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Galiausiai ant viršaus užberkite trupintą fetos sūrį, kuris suteiks papildomo skonio. Patiekite atšaldytą arba kambario temperatūros, kad skonis būtų geriausias.
Nesvarbu, ar šias avokadų ir pomidorų salotas patieksite kaip didesnio patiekalo dalį, ar kaip atskirą lengvą užkandį, jos tikrai patiks!
Ingridientai:
1/2 avokado
1 pomidoras
1 nedidelis gabalėlis šviežios laimo, išspaustas sultimis
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
100 gramų tarkuotų morkų
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio pipirų
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
Salotų mix
Kalendra 1/4 šaukštelio
Instrukcijos:
1. Pradėkite dubenyje sumaišydami avokado, pomidorų ir laimo sultis.
2. Atskirame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, pipirus ir druską. Užpilkite padažu ant salotų ir viską maišykite, kol viskas tolygiai pasidengs.
3. Patiekite iš karto ir mėgaukitės!
Šis receptas - skanus tuno ir krabų lazdelių derinys. Šiam patiekalui pagaminti reikės konservuoto tuno, krabų lazdelių ir majonezo.
Pirmiausia nusausinkite tuno skardines ir nuplaukite krabų lazdeles. Krabų lazdeles supjaustykite nedideliais gabalėliais ir vidutiniame dubenyje sumaišykite su nusausintu tunu.
Į mišinį įpilkite majonezo ir viską išmaišykite, kol visi ingredientai tolygiai susimaišys. Prieš patiekdami palikite 10-15 minučių pastovėti, kad skoniai susimaišytų. Šias salotas galima patiekti kaip garnyrą arba atskirai kaip lengvą patiekalą ar užkandį.
Tai lengvai pagaminamas, bet skanus patiekalas, kuriuo galės mėgautis visi!
Ingridientai:
1 skardinė tuno, nusausinta
1/2 puodelio kubeliais pjaustytų salierų
1/4 puodelio supjaustyto raudonojo svogūno
1/4 puodelio kubeliais supjaustytos žaliosios paprikos
1/4 puodelio supjaustytų raudonųjų vynuogių
(Salotas taip pat galima pagardinti ir sūriu.)
Instrukcijos:
1. Dubenyje sumaišykite tuną, salierą, raudonąjį svogūną, papriką ir vynuoges.
2. Apšlakstykite mėgstamu salotų padažu. Mėgautis!
Šios skanios ir paprastos avinžirnių salotos - puikus būdas paįvairinti savaitės valgiaraštį.
Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, šį kvapnų ir maistingą patiekalą paruošite akimirksniu. Avinžirnių, salierų, svogūnų ir obuolių derinys sukuria sotų traškumą, kuris puikiai dera su aštriu citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus padažu.
Pabarstytas fetos sūris suteikia sūrumo, o graikiniai riešutai - papildomą tekstūros sluoksnį. Patiekite su žalumynų mišraine arba kaip garnyrą, kad galėtumėte lengvai ir sveikai pavalgyti. Tai tikrai taps vienu mėgstamiausių jūsų receptų!
Ingridientai:
1 skardinė avinžirnių, nusausinti ir nuplauti
1/2 raudonojo svogūno, supjaustyto kubeliais
1/4 puodelio kubeliais pjaustytų paprikų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas laimo sulčių
1 šaukštelis kalendros
jūros druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Instrukcijos:
Mažame dubenyje sumaišykite avinžirnius, raudonąjį svogūną, paprikas, alyvuogių aliejų, laimo sultis, bei kalendrą, Druską bei juoduosius pipirus dėkite pagal skonį. Gerai ismaišyti. Salotas patiekite atšaldytas arba kambario temperatūros.
Šios šviežios pupelių ir daržovių salotos - puikus būdas pasimėgauti vasaros gėrybėmis. Jų sudėtyje yra kvapnių šparaginių pupelių, pomidorų, paprikų, raudonųjų svogūnų ir garbanso pupelių.
Salotos pagardinamos paprastu užpilu, pagamintu iš alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, česnako ir raudonėlio, kad salotos įgautų papildomo skonio. Dėl ryškių daržovių spalvų šios salotos yra ne tik skanios, bet ir patrauklios. Jos puikiai tinka kaip garnyras bet kokiame vasaros vakarėlyje ar šeimos susibūrime.
Be to, tai sveika ir paprasta paruošti - tiesiog sumeskite visus ingredientus ir akimirksniu turėsite lengvą, sveiką patiekalą!
Ingridientai:
1 skardinė pupelių, nusausintų ir nuplautų
1 Agurkas (ilgavaisis)
1 pomidoras
1 paprika, supjaustyta kubeliais
Arbatinis šaukštelis smulkintos kalendros
Arbatinis šaukštelis laimo sulčių
1 valgomasis šaukštas. alyvuogių aliejaus (arba naminio žolelių padažo jei turite)
Salotų mišinys
Jūros druska ir pipirai pagal skonį
Instrukcijos:
1) Dideliame dubenyje sumaišykite pupeles, agurką, papriką, pomidorą, salotų mišinį ir kalendrą.
2) Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, laimo sultimis ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Salotas patiekite atšaldytąs arba kambario temperatūros.
Amerikietiškos lapinių kopūstų salotos - paprastas ir sveikas patiekalas, puikiai tinkantis pietums ar vakarienei.
Jį greitai paruošite, nes reikia tik kelių ingredientų, o jame gausu maistingųjų elementų, pavyzdžiui, lapinių kopūstų, paprikų, agurkų ir avokadų. Padažas gaminamas iš alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių, kad būtų pikantiško skonio.
Šiose salotose taip pat yra fetos sūrio, kuris suteikia sūrumo ir kreminės konsistencijos. Šios salotos su spalvingais ingredientais ir ryškiu skoniu tikrai patiks visai šeimai. Be to, salotas galima lengvai pagardinti ant grotelių kepta vištiena arba lašiša, kad jos būtų baltymingesnės.
Apskritai amerikietiškos kopūstų salotos yra lengvai pagaminamas patiekalas, kurio kiekviename kąsnyje gausu skonio!
(Pastaba) Šios salotos puikiai tinka prie vištienos ar kitos mėsos patiekalų. (Taip pat tinka ir žuvis)
Ingridientai:
1 kopūsto galva
1/2 stiklinės majonezo
Arbatinis šaukštelis laimo sulčių
1/4 šaukštelio druskos
1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
20 gramų smulkintos kalendros
Instrukcijos:
1. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis.
2. Vidutiniame dubenyje sumaišykite kopųstą,majonezą, laimos sultis, kalendrą, druską ir juoduosius pipirus.
3. Salotas patiekite šaltas arba kambario temperatūros
Salotos su krevetėmis - skanus ir lengvai pagaminamas patiekalas, puikiai tinkantis bet kokiai progai. Tai universalus patiekalas, kurį galima patiekti kaip užkandį, pagrindinį patiekalą ar garnyrą.
Salotose yra lengvai paruoštų krevečių, kubeliais supjaustytų daržovių, pavyzdžiui, agurkų, pomidorų, paprikų ir svogūnų, ir lengvo vinegreto padažo. Kad salotos būtų dar skanesnės, į jas įberkite prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, krapų arba kalendrų, ir pagardinkite druska bei pipirais.
Saldžių krevečių ir traškių daržovių derinys paverčia šias salotas puikiu bet kokio patiekalo priedu. Jos ne tik kupinos skonio, bet ir sveikos!
Ingridientai:
1 kilogramas žalių krevečių
1/2 puodelio majonezo
1 valgomasis šaukštas Dižono garstyčių
1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių
1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
Šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
3 puodeliai mišrių žalumynų
1 mažas raudonasis svogūnas, supjaustytas kubeliais
1/2 puodelio kapotų šviežių petražolių
1/2 puodelio smulkintų šviežių krapų
Instrukcijos:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite majonezą, Dižono garstyčias, česnako miltelius, svogūnų miltelius, druską ir juoduosius pipirus. Sudėkite krevetes, kad apsemtų.
3. Krevečių mišinį paskleiskite ant paruoštos kepimo skardos ir kepkite 10 minučių.
4. Išimkite iš orkaitės ir prieš patiekdami palikite kelias minutes atvėsti.
5. Kitame dideliame dubenyje sumaišykite sumaišytus žalumynus, raudonąjį svogūną, petražoles ir krapus.
Bonus! Naminis žalias padažas ypatingai pagardinantis salotas
Šis naminis žaliasis padažas - geriausias būdas suteikti ypatingoms salotoms puikų skonį. Jis ne tik nuostabaus skonio, bet ir labai stiprina sveikatą!
Šiame padaže yra keletas svarbiausių ingredientų, kurie naudingi jūsų bendrai sveikatai. Jį galima pasigaminti iš tokių dalykų kaip alyvuogių aliejus, citrinų sultys, česnakai ir žolelės - visuose šiuose produktuose yra svarbiausių vitaminų ir mineralų, kurių reikia mūsų organizmui.
Naudodami šį naminį žalią padažą galite mėgautis sveiku ir aromatingu maistu, neprarasdami skonio. Be to, tai taip paprasta! Jums tereikia šviežių ingredientų ir viskas paruošta! Šį naminį žaliąjį padažą tikrai verta išbandyti, norint ypatingo salotų skonio, kuris suteikia daug maistinių medžiagų. Juk sveikata, svarbiausias dalykas!
Štai mano mėgstamo naminio padažo receptas: (Pastaba: Šio padažo galiojimo laikas yra apie 7 dienos)
Ingridientai:
100 gramų baziliko
30 gramų krapų
1 laimo sultys
Druska ir pipirai pagal skonį
5 gramai maltos kalendros
300 gramų alyvuogių aliejaus
Žaliasis padažas
Instrukcijos:
1. Sudėkite visus produktus į indai ir juos sutrinkite. Jei turite smulkintuvą - drąsiai "sublenderiuokite"
2. Viskas! Turite puikų padažą, kurį tik ir norisi visur dėti.
Išvada: Salotos gali būti puikūs ir skanūs užkandžiai.
Kai kalbama apie greitą, lengvai pagaminamą, sveiką ir sotų maistą, yra daugybė galimybių. Subalansuota mityba yra labai svarbi norint palaikyti sveiką gyvenimo būdą, ir ji nebūtinai turi užtrukti valandų valandas.
Daugelį receptų galima pagaminti per mažiau nei 30 minučių, įdedant minimalias pastangas, ir jie vis tiek bus turtingi maistingųjų medžiagų. Naudodami tinkamus ingredientus galite sukurti gardžius patiekalus, kuriuose gausu baltymų, vitaminų, mineralų ir kitų svarbių maistinių medžiagų.
Nesvarbu, ar mėgstate gaminti maistą iš naujo, ar pirmenybę teikiate jau paruoštiems patiekalams, kiekvienas ras ką nors, kas atitinka šiuos kriterijus: lengva pagaminti, sveika ir soti.
Šiek tiek iš anksto suplanavę, galite užtikrinti, kad kasdien valgysite maistingą maistą, nesugaišdami daug laiko virtuvėje!
Mėgaujatės mūsų maisto istorijomis? 📚 Pasinerkite į virtuvę kartu su mumis 🎬"Youtube kanale"! 🎬 🍳 Prenumeruokite " Mūsų skanius kąsnelius", kad gautumėte burnoje tirpstančius vaizdo įrašus, maisto gaminimo patarimus ir gurmaniškas pramogas. Paįvairinkite savo kulinarinę kelionę žiupsneliu vizualinio malonumo! 🎬🌮"